Zo herstel je na inspanning: maak je eigen eiwitrijk ijs

01/05/2023

Heb je een zware inspanning geleverd? Dan wil je daarna zo goed mogelijk herstellen. Zeker als je de volgende training binnen 24 uur op de planning hebt staan. Daarom vandaag deze blog Zo herstel je na inspanning: maak je eigen eiwitrijk ijs.

Om goed te herstellen zijn zowel eiwitten als koolhydraten belangrijk. 

Ga je niet direct na je inspanning een maaltijd eten, dan doe je er goed aan om via een tussendoortje alvast de eerste eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen. 

Je kan er natuurlijk voor kiezen om direct na je training een gewone eiwitshake soldaat te maken en een banaan of een ander koolhydraatrijk tussendoortje. 

Eiwitrijk en gezond ijs

Er is natuurlijk niks mis met een gewone eiwitshake of een banaan, maar wat als je die 2 combineert met wat extra fruit en ze uit de vriezer haalt? Dan krijg je je eigen eiwitrijke ijs! Zeker met het oog op de zomer die er aan komt, is dat een heerlijk vooruitzicht! Het maken van je eigen eiwitrijke en gezonde ijs is gemakkelijker dan je denkt en kost je hooguit 2 minuten.

 

Maak je eigen eiwitrijk ijs:

  • 1 bevroren banaan (vries deze per stuk in, verwijder vooraf de schil en snijd in schijfjes!)
  • Bevroren fruit naar keuze zoals rood fruit of mango (mijn favorieten)
  • Whey proteïne: mijn favoriet voor romige resultaten is de whey van Energetica Natura. Krijg 10% korting met de code X0010316 
  • Water of volle melk (hoe meer vocht je gebruikt, hoe meer drinkbaar je ijs wordt)
  • Blender

 

Doe alles in de blender, blend tot je bevroren fruit volledig smooth is en ga voor optimaal herstel met je eiwitrijke ijs! 

Geniet van je zelfgemaakte ijs en herstel optimaal!

Maak je deze eiwitrijke en gezonde variant op ijs, dan vind ik het superleuk als je me tagt op Instagram (lenneke_stimulusz).

 

Mijn naam is Lenneke, ik ben 34 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Son en Breugel, Noord-Brabant. Het is mijn missie om sporters op een gezonde manier naar goede prestaties te begeleiden. Voldoende eten, het lichaam voeden in plaats van enkel vullen. Ik heb roofbouw gepleegd op mijn lichaam. Met de juiste kennis was dat niet nodig geweest.

Lees meer: