Mijn naam is Lenneke, ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Son en Breugel, Noord-Brabant. 

Tot september 2018 was ik echt mega sportief. Ik trainde zo’n 12 uur per week en deed aan triatlon. Ergens in de periode (jaren?) daarvoor werd eten langzaam maar zeker steeds meer een obsessie. Tot op het punt dat ik 2x per dag op de weegschaal stond en werkelijk alles wat ik in mijn mond stopte afwoog en registreerde. Dan wist ik in ieder geval zeker dat ik niet teveel at. 

Maar dat betekende niet dat ik GENOEG at. Ik was roofbouw aan het plegen op mijn lichaam. Ik at veel te weinig, terwijl mijn lichaam door het sporten (zo’n 12 uur per week) eigenlijk enorm veel voedingsstoffen nodig had. Ging ik 100km fietsen, dan at ik een bakje havermout vooraf en na afloop at ik dan ook nog wel wat, maar tussendoor niets, want vetverbranding. Dat was goed, toch? 

Mijn lijf dacht daar anders over. Het trapte voor mij op de rem. En hard…

Tot hier en niet verder

Mijn lichaam kwam op het punt “tot hier en niet verder”. Ik was doodmoe, verloor regelmatig mijn coördinatie, had last van enorme duizeligheid en daar werd ik weer zo angstig van dat angst- en paniekaanvallen daar op volgden. Ik functioneerde letterlijk niet meer. En omdat ik niet wist wat ik moest doen, heeft het me zo’n 3 jaar gekost om hier weer vanaf te komen.

Het was een lange periode van overprikkeling, nauwelijks slapen én een lijf dat stijf stond van de spanning en de stress. Ik durfde niet meer naar de supermarkt, laat staan autorijden. Zo werd mijn wereld steeds kleiner.

De huisarts gaf me het advies om 3 weken op de bank te gaan liggen en antidepressiva te gaan gebruiken. “Dan komt het wel goed”, waren haar exacte woorden. Ik voelde me niet begrepen en kwam tot de conclusie dat ik zelf op zoek mocht naar oplossingen. Een lange zoektocht volgde.

Orthomoleculaire Therapie

Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook in aanraking met orthomoleculaire therapie. Er ging een wereld voor me open. Ik begon de verbanden te zien tussen mijn fysieke en mentale gesteldheid, mijn slaap en mijn darmproblemen en voedingstekorten. Ik had mezelf letterlijk uitgeput. Enerzijds door veel voedingsstoffen te verbruiken, anderzijds door veel te weinig voedingsstoffen te eten. Ook at ik te weinig van de goede voedingsstoffen. Simpelweg omdat ik de kennis niet had. Het is nou eenmaal niet iets wat je op school leert, of waar de gemiddelde trainer verstand van heeft. 

Waarom weet niemand dit?

Hoe meer ik er in dook, in eerste instantie voor mezelf, hoe meer ik gefascineerd raakte. “Waarom weet niemand dit?” Een vraag die ik mezelf steeds vaker stelde.  

Ik besloot dat het tijd werd om deze kennis te gaan verspreiden en dook weer in de studieboeken. Zo groeide mijn fascinatie voor orthomoleculaire therapie en kreeg ik langzaam maar zeker weer wat meer energie en liefde voor sport terug.

Orthomoleculaire therapie en sport

 

Inmiddels heb ik besloten om mijn liefde voor voeding en voor sport te combineren. Ik heb me dan ook gespecialiseerd op sportgebied. Er is namelijk (in veel gevallen) nog een wereld te winnen als het gaat om jouw gezondheid en je prestaties.

Samen met jou, of je nou recreatief sport of een professionele atleet bent, gaan we aan de slag. Zorgen dat het lichaam optimaal gevoed is om de prestaties te kunnen leveren die jij van je lichaam vraagt.

Eventuele problemen zoals maag- en darmklachten, slecht slapen, snel verzuren, etc. pakken we direct bij de oorzaak aan!

Sporten is enorm gezond, mits het lichaam op de juiste manier gevoed wordt!

En nu?

Nu wil ik jou graag helpen! Het is mijn missie om sporters op een gezonde manier naar goede prestaties te begeleiden. Voldoende eten, het lichaam voeden in plaats van enkel vullen. Ik heb roofbouw gepleegd op mijn lichaam. Met de juiste kennis was dat niet nodig geweest.

Samen gaan we aan de slag: wat heeft jouw lichaam als sporter nodig om optimaal te kunnen presteren? Dat is voor iedereen anders en die puzzel gaan we samen leggen!

Op naar topprestaties!

Misschien herken jij je wel in mijn verhaal, of wil je voorkomen dat je, net als ik, roofbouw pleegt op je lichaam. Stuur me een berichtje en dan kijken we samen hoe ik je kan helpen.

Opleidingen:

  • Orthomoleculair adviseur basis – SOHF
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd – SOHF
  • Orthomoleculair specialist sport – SOHF
  • Opleiding EMB – SOHF
  • Verdiepingsopleiding EMB – EMB Test BV / Praktijk Wiersma
  • NGS Sportmassage – MOOD Massage opleidingen
  • Psoas en Massage – Zonnevlecht opleidingen
  • Instructeur Mindful Cycling – Mindful Cycling Nederland, incl. workshop Buteyko ademhaling
  • HBO Master Sportmanagement – Johan Cruijff Instituut