fbpx

06 12 41 11 89

lenneke@stimulusz.nl

Mijn naam is Lenneke Corsten en van jongs af aan ben ik al met sport bezig. Van alles heb ik geprobeerd in mijn jeugd en uiteindelijk bleek wedstrijdzwemmen mijn passie te zijn in mijn jongere jaren. 10 jaar lang was ik wekelijks in het zwembad te vinden, als zwemster en later ook als trainer/coach.

Na een high school year in Amerika waar ik mocht proeven van allerlei andere sporten was het tijd voor iets nieuws en werd ik lid van de sportschool. Uiteindelijk dwongen allerlei blessures mij om het bij spinning te houden. Van daaruit werd al snel de stap gemaakt om dit ook eens buiten te proberen. Een nieuwe liefde was geboren: wielrennen!

In 2015 begon het, dankzij een project bij mijn werkgever destijds, te kriebelen om triatlons te proberen. Maar ja.. de combinatie hardlopen en mijn blessuregevoeligheid.. ik twijfelde. Uiteindelijk ben ik er in 2016 toch voor gegaan en mocht ik namens mijn werkgever deelnemen aan een Olympische afstand triatlon op Lanzarote, samen met 70 andere collega’s van mijn werkgever wereldwijd. Bloed, zweet en tranen tijdens mijn ‘Road to Lanzarote’ en 5 weken voor de start: blessure!

Dankzij een sportmasseur ben ik alsnog opgelapt en was ik 5 weken later de snelste dame van mijn werkgever, wereldwijd gezien (!) van dat jaar. Maar als ik toen toch niet bij een sportmasseur terecht was gekomen…

Ook in 2017 ben ik triatlons blijven doen, trouw ging ik iedere 3 weken naar de sportmasseur. En je raadt het al, dat was een jaar zonder blessures.

Hier is mijn fascinatie voor sportmassage ontstaan. Na een introductiecursus om te kijken of ik het masseren ook echt zelf leuk zou vinden om te doen, besloot ik een opleiding Sportmassage te gaan volgen.

Intussen was ik ook een burn-out verder doordat ik een aantal gebeurtenissen niet goed verwerkt had, veel last had van stress op mijn werk en mezelf uitputte doordat ik veel te weinig at, iets waar ik voor mijn gevoel nog wel controle over had. De huisarts gaf aan dat ik 3 weken op de bank moest gaan liggen en daarna weer verder kon. Ik voelde direct dat dit niet genoeg was voor mij en ging zelf op zoek.

Ik kwam in aanraking met Mindful Cycling en de orthomoleculaire voedingsleer. Er ging een wereld voor me open. Ik was verbaasd, waarom had ik hier nog nooit van gehoord? Waarom weet niemand dit?

Ik wist toen, hier wil ik iets mee! Nadat ik weer wat meer energie kreeg besloot ik mijn baan in loondienst de rug toe te keren om me volledig te kunnen richten op mijn herstel én op mijn studies. Uren per dag bracht ik door met het lezen van mijn studieboeken, casussen, etc. Ik merkte dat ik hiervan opfleurde en Stimulusz werd een feit!

Inmiddels ben ik dan ook weer op de goede weg! Een weg met hobbels en kuilen, dat wel.  Maar ik doe in ieder geval weer dingen die ik leuk vind! Met vallen en opstaan zet ik steeds weer een nieuwe stap. In mijn persoonlijke ontwikkeling, in mijn werk, en in mijn fysieke gesteldheid.


Mijn opleidingen:

  • Orthomoleculair adviseur basis
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd
  • NGS Sportmassage
  • Instructeur Mindful Cycling