Als je jaren geleden tegen mij had gezegd dat er een moment in mijn leven zou komen dat ik in zou storten, dan had ik je niet geloofd. Ik sportte veel, deed aan triatlon en was fit, energiek en sterk. Zo zag ik mezelf.

Totdat het mij in 2018 overkwam. Ik kon letterlijk niet meer recht lopen, was mijn coördinatie compleet kwijt. Dat vond ik zo eng, dat ik last kreeg van angst- en paniekaanvallen. Ik vertrouwde mijn lichaam niet meer. Het lichaam wat ik altijd pushte, waar ik altijd van op aan kon. Dat liet me voor mijn gevoel ineens in de steek.

De waarheid was dat ik mijn lichaam in de steek had gelaten. Tot september 2018 trainde ik 12 uur per week, werkte ik fulltime in loondienst en kon ik de wereld aan. Op zich geen probleem, mits je jezelf goed voed en je stress beheerst. 

Ergens in de jaren daarvoor werd eten langzaam maar zeker steeds meer een obsessie. Tot op het punt dat ik 2x per dag op de weegschaal stond en werkelijk alles wat ik in mijn mond stopte afwoog en registreerde. At ik twee winegums op mijn werk omdat iemand die gekocht had? Dan registreerde ik dat en werd dat gecompenseerd bij mijn avondeten bijvoorbeeld. Dan wist ik in ieder geval zeker dat ik niet teveel at. 

 

“Dat betekende niet dat ik GENOEG at. Ik was roofbouw aan het plegen op mijn lichaam. Ik at veel te weinig, terwijl mijn lichaam door het sporten en mijn werk juist enorm veel voedingsstoffen nodig had.  Daar bezuinigde ik op, door te focussen op de verkeerde dingen.”

 

Tot hier en niet verder

Mijn lichaam kwam op het punt “tot hier en niet verder”. Ik was doodmoe, verloor regelmatig mijn coördinatie, had last van enorme duizeligheid en daar werd ik weer zo angstig van dat angst- en paniekaanvallen daar op volgden. Ik functioneerde letterlijk niet meer. Daarnaast had ik darmklachten, ook wel leaky gut genoemd. 

De huisarts gaf me het advies om 3 weken op de bank te gaan liggen en antidepressiva te gaan gebruiken. “Dan komt het wel goed”, waren haar exacte woorden. Ik voelde me niet begrepen, wees haar voorstel af en kwam tot de conclusie dat ik zelf op zoek mocht naar oplossingen. Een lange zoektocht volgde.

Aan de studie

Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de kracht van voeding, suppletie en de invloed ervan op zowel lichaam als geest. Hoe voedingstekorten, verkeerde voeding en een leaky gut mijn klachten konden veroorzaken. Er ging een wereld voor me open. Ik begon de verbanden te zien tussen mijn fysieke en mentale gesteldheid, mijn slaapproblemen, mijn darmproblemen en voedingstekorten in combinatie met mijn harde trainen.

Ik had mezelf letterlijk uitgeput. Enerzijds door veel voedingsstoffen te verbruiken, anderzijds door veel te weinig voedingsstoffen te eten.  Simpelweg omdat ik de kennis niet had. 

 

 

Waarom weet niemand dit?

Hoe meer ik er in dook, in eerste instantie voor mezelf, hoe meer ik gefascineerd raakte. Ik snapte wat er was gebeurd en hoe ik mezelf had uitgeput, puur uit onwetendheid. Zo ontstond mijn missie: jou helpen. Als fanatieke recreant (net als ikzelf) of als wedstrijdsporter. 

Op een gezonde manier het beste uit jezelf en je lichaam halen om de sportprestaties te bereiken waar jij van droomt, zonder roofbouw te plegen op je lichaam! 

Sportvoedingsdeskundige, orthomoleculaire therapie en sport

 

Inmiddels heb ik besloten om mijn liefde voor voeding en sport te combineren en sporters te helpen met hun voeding en suppletie. Al dan niet in combinatie met bepaalde klachten als vermoeidheid, problemen met spiermassa opbouwen, snel verzuren, slecht slapen, niet af kunnen vallen en meer. 

Als fanatiek sporter is het altijd zoeken naar een goede balans tussen voldoende energie tot je nemen, niet teveel eten en ook nog eens de juiste dingen eten. Ik zeg dan ook altijd: waar kan eet je zo gezond mogelijk om je lange termijn gezondheid te bevorderen en vlak voor, tijdens en na inspanning eet je om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen om een prestatie te leveren! 

Zodat jij je lichaam goed kan ondersteunen en het beste uit jezelf haalt. 

 

En nu?

Inmiddels geniet ik weer van mijn ritten op de fiets, eet ik meer dan destijds en functioneren mijn darmen weer zoals het hoort.

Nu wil ik jou graag helpen! Samen gaan we aan de slag: wat heeft jouw lichaam nodig om optimaal te functioneren en wat is voor jou haalbaar? Dat is voor iedereen anders en die puzzel gaan we samen leggen!

Misschien herken jij je wel in mijn verhaal, of wil je voorkomen dat je, net als ik, roofbouw pleegt op je lichaam. Stuur me een berichtje en dan kijken we samen hoe ik je kan helpen.

Opleidingen:

  • Sportvoedingsdeskundige
  • Voedingsdeskundige
  • Orthomoleculair adviseur basis
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd 
  • Orthomoleculair specialist sport 
  • Orthomoleculair specialist psyche (burn-out, angst, depressie, ADHD)
  • NGS Sportmassage – MOOD Massage opleidingen
  • Psoas en Massage – Zonnevlecht opleidingen
  • Instructeur Mindful Cycling 
  • HBO Master Sportmanagement – Johan Cruijff Instituut