fbpx

Over mij

Mijn naam is Lenneke, ik ben 32 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Son en Breugel, Noord-Brabant.

Fietsen (wielrennen / mountainbiken) is onze gezamenlijke passie en zeker in de zomer vinden we het heerlijk om er samen op uit te gaan, inclusief koffiestop onderweg. Ook op vakantie gaan onze fietsen altijd mee om daar op de fiets de omgeving te verkennen. Zo heb ik gefietst in Italië, Spanje, Frankrijk en op de Griekse eilanden Corfu, Kefalonia en Zakynthos. In de toekomst zou ik graag nog eens meerdaagse bikepacking trip willen maken. Mijn grootste fietsdroom is om van de oost- naar de westkust te fietsen in Amerika.

Op mijn 18e vertrok ik overigens voor een jaar naar Amerika (schooljaar 2006-2007), om een jaar te leven in een Amerikaans gastgezin en naar high school te gaan. Mijn doel: de Engelse taal beter onder de knie krijgen en ik had zin om even wat anders te doen in plaats van meteen met een vervolgstudie te starten.

In eerste instantie was het een ware struggle in een gastgezin dat niet bij mij paste, waar ik een schietpartij zag gebeuren, mij een religie werd opgedrongen (ik moest gedoopt worden) en ik tot overmaat van ramp in die periode ook nog een trombosebeen opliep tijdens een lange vlucht naar Hawaii. (Dat dan weer wel!) Ik heb in die tijd serieus gedacht dat ik dood zou gaan. Na 3 maanden kon ik gelukkig van gastgezin wisselen en heb ik alsnog een fantastische tijd gehad. Ik heb dan ook nog steeds contact met mijn 2e gastgezin.

Toch bleken deze gebeurtenissen zijn sporen te hebben nagelaten. Bijna 12 jaar heeft het onder de oppervlakte gesudderd en bleef ik het vakkundig wegstoppen, maar onbewust gaf het me veel stress. Uiteindelijk barstte de bom in een periode van veel werkstress, darmklachten, intensief sporten en veel te weinig eten (anorexia atletica).

Tot hier en niet verder

Mijn lichaam kwam op het punt ’tot hier en niet verder’. Een periode van angst- en paniekaanvallen, overprikkeling, nauwelijks slapen én een lijf dat stijf stond van de spanning en stress, volgde. Ik durfde niet meer naar de supermarkt, autorijden of een blokje om durfde ik ook niet. Sterker nog, alleen thuis op de bank voelde het ‘veilig’.

De huisarts gaf me dan ook het advies 3 weken op de bank te gaan liggen en antidepressiva te gebruiken. “Dan komt het wel goed”, waren haar exacte woorden. Ik voelde me niet begrepen en kwam tot de conclusie dat ik zelf op zoek mocht naar oplossingen. Een lange zoektocht volgde. Ik ging aan de slag met het verwerken van de verschillende gebeurtenissen met behulp van therapie. Verschillende therapieën heb ik uitgeprobeerd, de één met meer effect dan de ander. De mentale stress werd stukken minder, maar lichamelijk leek ik maar niet te herstellen. Heel frustrerend, ik wilde me zo graag weer mezelf voelen!

Orthomoleculaire therapie

Uiteindelijk kreeg ik dankzij orthomoleculaire therapie inzicht in o.a. mijn neurotransmitters, mijn hormoonbalans en vitaminen en mineralen status met dank aan de EMB test. Ik bleek op vele vlakken grote tekorten te hebben. Dat verklaarde voor mij waarom ik maar niet kon herstellen.

Door mijn voorgeschiedenis van veel stress, veel sporten, veel te weinig eten en mijn bijkomende darmklachten bleek dat ik niet alleen te weinig bouwstoffen, vitaminen en mineralen binnen kreeg, maar dat ik datgene wat ik wel binnenkreeg ook nauwelijks op kon nemen door mijn darmklachten. Tegelijkertijd had ik er juist grote hoeveelheden van nodig gehad door alle stress en het vele sporten.

Eindelijk kreeg ik de handvatten om gericht aan de slag te gaan. Zo vielen er langzaam maar zeker steeds meer dingen op hun plek. Ik begreep beter wat er aan de hand was, waarom ik niet herstelde. Op die manier kon ik het accepteren en gunde ik mezelf de tijd om hier mee aan de slag te gaan.

Waarom weet niemand dit?

Ik raakte gefascineerd en ik was ook verbaasd. “Waarom weet niemand dit”? is een vraag die ik mijzelf zo vaak heb gesteld. En ook “waarom doen we in Nederland nog zo weinig met deze kennis”?

Ik besloot dat het tijd werd om deze kennis te gaan verspreiden en dook weer in de studieboeken. Zo kon ik zelf een bijdrage gaan leveren aan het verspreiden van die kennis én het helpen van andere mensen die ook worstelen met dezelfde problemen. Dankzij mijn eigen worsteling sta ik waar ik nu sta, en mag ik anderen helpen. Het was geen fijne tijd, maar het heeft me ondanks alles toch enorm veel opgeleverd.


What about me?

In 2016 deed ik zowel mijn eerste sprint triatlon als mijn eerste Olympische afstand triatlon.

Ik heb nog nooit gebackpacked, maar zou dat heel graag eens doen.

Ik heb eens een hersenschudding opgelopen na een val met de mountainbike en ben daarna jarenlang angstig gebleven op de mountainbike. Een eerste teken van neurotransmitters uit balans?

Ik heb als kind enorm veel sporten uitgeprobeerd, waaronder ballet, tennis en karate. Een aantal dingen heb ik toen geleerd: ik heb weinig balgevoel, ik ben niet erg sierlijk en ik houd niet van vechten.

Ik eet gluten- en koemelk vrij

Alles wat uit de zee komt én paddenstoelen vind ik niet lekker

Ik heb een tweelingzus en op sommige foto’s van vroeger weet ik zelf niet eens welke van de twee ik ben..


What about you?

Je weet nu een stuk meer over mij en mijn verhaal. Hoe ik ben gekomen waar ik nu sta. Nu ben ik ook benieuwd naar jou!

Hoe gaat het met je? Zit jij midden in een burn-out of wil je juist voorkomen dat je een burn-out krijgt? Wil je je ook eindelijk weer eens ‘gewoon’ jezelf voelen? Misschien herken je je in mijn verhaal, voel je je niet begrepen en merk je dat fysiek herstel lastig is.

Wil je iets delen over jouw herstel of heb je een vraag voor me? Laat het me weten door het contactformulier in te vullen.


  Mijn opleidingen:

  • Orthomoleculair adviseur basis – SOHF
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd – SOHF
  • Opleiding EMB – SOHF
  • Verdiepingsopleiding EMB – EMB Test BV / Praktijk Wiersma
  • NGS Sportmassage – MOOD Massage opleidingen
  • Psoas en Massage – Zonnevlecht opleidingen
  • Instructeur Mindful Cycling – Mindful Cycling Nederland, incl. workshop Buteyko ademhaling
  • HBO Master Sportmanagement – Johan Cruijff Instituut
  • HBO International Business & Management Studies – Fontys
  • High School Year, Minnesota, USA