Sport zonder roofbouw te plegen!

Als sporter vraag je veel van het lichaam, dat betekent ook dat je het veel mag, en in mijn ogen zelfs moet geven. Of je nu op topniveau traint, of 3x per week (of meer) sport naast je drukke baan, studie, gezinsleven, sociaal leven, wat dan ook. Geef je lichaam wat het nodig heeft, zeker als je gezond oud wil worden. En dat is meer dan je denkt, echt waar! Dan heb ik het niet alleen over de hoeveelheid die je eet, maar ook over WAT je eet. Voeding is meer dan alleen maar een paar keer per dag wat eten. Vul je je lichaam of voed je je lichaam? Bij beiden eet je, maar de uitwerking is een wereld van verschil. Het heeft invloed op je herstel, je slaap, je prestatie, je energieniveau en natuurlijk op je algehele gezondheid.

Daarom is extra aandacht, zeker voor de sporter, enorm belangrijk om ook van de voordelen van het sporten te genieten en je lichaam zo gezond mogelijk te houden. 

Wanneer is er extra aandacht voor je voeding vereist?

Als je 3x per week of meer sport is het belangrijk om extra aandacht aan je voeding te besteden als je waarde hecht aan je lange termijn gezondheid. Dankzij het sporten creëer je een sterk lichaam, maar dat is alleen zo op het moment dat je het geeft dat wat het nodig heeft.

Signalen die je lijf geeft wanneer het voedingsstoffen tekort komt:

  • Vermoeidheid, futloosheid
  • Verzuring
  • Slecht herstel
  • Darmklachten
  • Maagklachten
  • Allergieën en voedselintoleranties
  • Hormonale klachten
  • Bloedsuikerschommelingen
  • Slaapproblemen
  • Burn-out of overspannenheid 

 

Tijd voor actie!

Herken jij klachten uit bovenstaand rijtje? Dan is het tijd om in actie te komen! Afhankelijk van je hulpvraag zijn we soms na 2 of 3 sessies al klaar. 

We starten met een uitgebreide intake. Na de intake krijg jij direct de eerste tips om thuis aan de slag te gaan en ook ik zit dan al in de startblokken om jouw persoonlijke adviesplan te schrijven. De tijdslijn is afhankelijk van of we besluiten laboratorium onderzoek te doen, zodat jouw plan echt op jou is afgestemd.  

Jouw adviesplan omvat altijd:

* Voedingsadvies

* Suppletie advies

* Leefstijl tips

* Recepten om mee te experimenteren

 

Geen klachten, toch aan de slag!

Nu denk je misschien, maar ik voel me toch prima! Dat is geweldig! Juist dan is het een goed moment om te kijken wat je lichaam nodig heeft. Om klachten zoals bovenstaande te vermijden. Het lichaam kan veel aan, compenseert veel zelf, maar dat gaat altijd ten koste van je gezondheid op de korte, dan wel de lange termijn. Geef jouw gezondheid dus prioriteit!

Ben jij benieuwd wat jouw lichaam nodig heeft? Boek dan hier jouw online consult!

Upgrade je advies

Wil je meer inzicht? Dat kan!

Daarvoor zijn verschillende opties. Denk aan laboratorium onderzoek zoals bloedonderzoek, een EMB test of een dexa scan.

Heb je specifieke klachten, dan zal ik je altijd een gericht advies geven voor onderzoek (indien nodig). 

De kosten

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Voor de intake, inclusief jouw persoonlijke adviesplan betaal je 65 euro (1 uur). Vervolgconsulten kosten 27,50 euro per half uur.

 

Deze tarieven zijn exclusief eventueel bloedonderzoek, suppletie en ook exclusief een Dexa-scan.

 

Upgraden met een Dexa scan? Dat kan! Start je traject dan met een Dexa scan! Vraag naar de mogelijkheden bij je intake.