Sport zonder roofbouw te plegen!

Als sporter vraag je veel van het lichaam, dat betekent ook dat je het veel mag, en in mijn ogen zelfs moet geven. Of je nu op topniveau traint, of 3x per week (of meer) sport naast je drukke baan, studie, gezinsleven, sociaal leven, wat dan ook. Geef je lichaam wat het nodig heeft, zeker als je gezond oud wil worden. En dat is meer dan je denkt, echt waar! Dan heb ik het niet alleen over de hoeveelheid die je eet, maar ook over WAT je eet. Voeding is meer dan alleen maar een paar keer per dag wat eten. Vul je je lichaam of voed je je lichaam? Bij beiden eet je, maar de uitwerking is een wereld van verschil! Het heeft invloed op je herstel, je slaap, je prestatie, je energieniveau en natuurlijk op je algehele gezondheid.

Daarom is extra aandacht, zeker voor de sporter, enorm belangrijk om ook van de voordelen van het sporten te genieten en je lichaam zo gezond mogelijk te houden!

Wanneer is er extra aandacht voor je voeding vereist?

Als je 3x per week of meer sport is het belangrijk om extra aandacht aan je voeding te besteden als je waarde hecht aan je lange termijn gezondheid. Dankzij het sporten creëer je een sterk lichaam, maar dat is alleen zo op het moment dat je het geeft dat wat het nodig heeft.

Signalen die je lijf geeft wanneer het voedingsstoffen tekort komt:

  • Vermoeidheid, futloosheid
  • Verzuring
  • Slecht herstel
  • Darmklachten
  • Maagklachten
  • Allergieën en voedselintoleranties
  • Hormonale klachten
  • Bloedsuikerschommelingen
  • Slaapproblemen
  • Burn-out of overspannenheid

 

Nu denk je misschien, maar ik voel me toch prima! Dat is geweldig! Juist dan is het een goed moment om te kijken wat je lichaam nodig heeft. Om klachten zoals bovenstaande te vermijden. Het lichaam kan veel aan, compenseert veel zelf, maar dat gaat altijd ten koste van je gezondheid op de korte, dan wel de lange termijn. Geef jouw gezondheid dus prioriteit!

Ben jij benieuwd wat jouw lichaam nodig heeft? Boek dan hier jouw online consult!

Kosten

Kosten per consult zijn 65,00 euro.

Let op! Er zijn altijd minimaal 2-3 consulten noodzakelijk!

 

Upgrade je persoonlijk voedings- en suppletie advies

Nog meer inzicht in jouw lichaamssamenstelling? De dexa scan meet nauwkeurig jouw lichaamsamenstelling. Dat houdt in dat het onderscheidt maakt tussen jouw vetmassa, magere massa (spiermassa) en botmassa. Het kijkt ook naar de botdichtheid en indien nodig kunnen we kijken naar het links-rechts verschil in spiermassa. De kosten hiervoor zijn 50 euro.

Meer over de dexa scan lees je hier.

 

Het je specifieke klachten? Dan is het EMB traject aan te raden.