fbpx

Burn-out herstel traject

Voel je weer jezelf en sta vol energie in het leven!

Je zit in een burn-out en van de energieke, vrolijke persoon die je ooit was is weinig meer over. Je herkent je zelf niet meer en het allerliefste wil je je ‘gewoon’ weer jezelf voelen. Je vraagt je af of dit ooit nog goed komt.. Het antwoord hierop is JA! 

In de periode voorafgaand aan jouw burn-out heb je veel van jezelf gevraagd. Of dit nu fysiek is of mentaal, het heeft je lichaam hoe dan ook veel energie gekost. Lange tijd leek je alles aan te te kunnen, maar nu betaal je de rekening: een burn-out. 

Tijdens een burn-out is het niet alleen belangrijk om mentaal te herstellen, maar ook fysiek moet je lijf herstellen. Wanneer je namelijk veel stress hebt, verbruik je veel meer vitaminen en mineralen omdat je stresssysteem nu eenmaal veel van deze stoffen nodig heeft om te kunnen functioneren. 

Daarnaast heeft stress invloed op jouw darmflora en daarmee op de capaciteit om voedingsstoffen op te nemen. De voedingsstoffen die je juist zo hard nodig had. 

Gelukkig is het mogelijk om dit te herstellen met de juiste voeding, suppletie, beweging en ontspanning! 

De realiteit is echter dat je nu:

☹️ Nog steeds vermoeid op de bank zit

☹️ Snel overprikkeld bent

☹️ Moeilijk kunt ontspannen

☹️ Het lastig vindt om op je lichaam te vertrouwen

☹️Je afvraagt of dit ooit nog goedkomt

☹️ Niet weet waar je moet beginnen in je herstel

Ik heb de eerste 1,5 jaar gedacht dat ik vooral een mentaal probleem had en dat ik zo mijn paniekaanvallen op moest lossen. Verschillende psychologen en therapieën heb ik gehad. Deze trajecten waren zeker waardevol, begrijp me niet verkeerd. Ik heb er heel erg veel van geleerd zelfs, de kans gekregen om een aantal zaken te verwerken en vergemakkelijken én ik leerde met een aantal dingen beter omgaan. Het mentale plaatje is zeker ook een belangrijk onderdeel van burn-out herstel.

Toch herstelde ik maar niet. Logisch eigenlijk, want een burn-out is niet alleen een mentaal probleem. Het is net zo goed een fysiek probleem. Je lijf is ‘op’, je hebt alle mogelijkheden benut om zo lang mogelijk door te gaan. Aandacht besteden aan je fysieke herstel, door jezelf op de juiste manier te voeden, te zorgen dat je beter bestand bent tegen stress, veranderingen, etc is dan ook echt onderdeel van het totale herstelproces. 

Je leert te begrijpen hoe je lijf reageert op stress, gaat signalen herkennen en je begrijpt beter hoe je burn-out fysiek ontstaan is. 

Nog even voorstellen…

Ik ben Lenneke, 32 jaar en in 2018 raakte ik op mijn 30e burn-out. Dat was wel even een momentje. Ik riep namelijk altijd dat ik niet begreep dat mensen het zover lieten komen.. Die woorden heb ik inmiddels teruggenomen 😉 Sterker nog, ik begrijp het inmiddels heel erg goed. 

Mijn burn-out was een flinke leerschool. Ongeveer 1,5 jaar heb ik besteed aan enkel mentaal herstel en vergat ik eigenlijk het fysieke herstel. Ik stond er niet bij stil dat mijn lichaam ondersteuning nodig had om überhaupt te kunnen herstellen. Ik dacht dat als ik rust nam, het lichamelijk wel goed zou komen. Dus focuste ik op mijn mentale gesteldheid.

Toch bleef ik weinig energie houden, bleef ik slecht slapen en bleef sporten (zoals ik wilde) een te grote belasting. Hoe kon dat nou? Ik zorgde voor voldoende ontspanning, vermeed ’s avonds alle schermen, ging op een vast tijdstip naar bed. Waarom stond ik nou nog steeds moe op en viel ik overdag bijna in slaap? 

Toen ik mijn lichaam op de juiste manier ging ondersteunen met voeding, met suppletie veranderde dit. Ik gaf mijn lichaam letterlijk wat het nodig had, en langzaam maar zeker keerde mijn energie terug. Ik kreeg weer zin om dingen te ondernemen, ik werd stilaan weer mezelf. 

Daarom geloof ik heilig in de kracht van voeding en suppletie. In de juiste ondersteuning van je lichaam tijdens burn-out herstel. 

Hoe ziet het 1-op-1 traject eruit?

Als je kiest voor het 1-op-1 traject dan gaan we samen gericht aan de slag met jouw burn-out herstel. Je leert o.a. welke voeding voor jou geschikt is, hoe jij je herstel kunt ondersteunen en ook hoe jij na je herstel de juiste keuzes kunt maken. Kortom, we besteden aandacht aan een duurzaam herstel.

Dit is wat het programma inhoudt:

✨ Intake van 60 minuten, inclusief afname EMB test. (week 1)

✨ Vervolgconsult 1, 60 minuten: bespreken uitslag EMB (week 4 of 5)

✨ Vervolgconsult 2, 30 minuten: bespreken voortgang (week 9)

✨ Evaluatie, 20-30 minuten (week 13)

 

Als voorbereiding op de intake vul je een uitgebreide vragenlijst in + de Bravermantest + een voedingsdagboekje van 3 dagen. Deze documenten stuur je uiterlijk 2 dagen voor je intake retour. Op deze manier krijg ik vast een goed beeld én kan ik me goed voorbereiden om jou direct van tips te voorzien tijdens de intake.

 

Na afloop van vervolgconsult 1 krijg je een uitgebreid adviesrapport met de volgende informatie en advies:

✅ Samenvatting van jouw klachten + doelstelling

✅ Voedingsadvies

✅ Suppletieadvies

✅ Beweegadvies

✅ Advies overige factoren

 

Daarnaast krijg je:

💫 E-book: De psoas spier: tril de stress uit je lijf 

💫 E-book: het belang van een juiste ademhaling

💫 E-book met gezonde recepten

💫 Format maaltijdplanner

💫 Richtlijn met informatie over koolhydraten, vetten, eiwitten en smaakmakers, inclusief handige linkjes

💫 Gedurende jouw traject kun je onbeperkt jouw vragen stellen via WhatsApp; op maandag t/m donderdag krijg je binnen 24 uur antwoord

Na afloop van het traject:

💫 Voel jij je weer jezelf

💫 Heb jij meer energie

💫 Weet je hoe je kunt ontspannen

💫 Heb je het vertrouwen dat je helemaal gaat herstellen

💫 Heb je kennis van het belang van een juiste ademhaling én verschillende ademhalingsoefeningen die je kunt toepassen

💫 Verdwijnen je angst- en paniekaanvallen steeds vaker naar de achtergrond

💫 Heb je een overzicht van gezondere voedingskeuzes

💫 Lukt het je weer steeds vaker om te genieten van het leven

💫 Slaap je beter en word je uitgerust wakker

Mag ik je helpen in jouw burn-out herstel?

De investering voor bovenstaand traject is 397 euro (incl. BTW)

Zit jij in een burn-out en ben jij er klaar voor om gericht met je herstel aan de slag te gaan? Zet dan nu de eerste stap op weg naar herstel!  Plan een gratis online / telefonisch kennismakingsgesprek in!