Persoonlijk sportvoedingsadvies voor de duursporter om op een gezonde manier topprestaties te leveren

Om als duursporter topprestaties te leveren is voeding een belangrijk onderdeel van jouw dag. Als bron van energie, als bron van herstel, maar ook om je gezondheid op lange termijn te bewaken. Maar wat heb jij nodig? Hoeveel eet je? Wat eet je? En wanneer is het beste moment? Hoe ziet je dagelijkse voeding eruit? Wat eet je vlak voor, tijdens en na mijn training? Een persoonlijk sportvoedingsadvies helpt je bij deze vragen. 

Of je nu op topniveau traint, of 3x per week (of meer) sport naast je drukke leven terwijl je hard je best doet om jouw sportdoelen te behalen. Iedereen heeft deze vragen, maar een eenduidig antwoord is er helaas niet. Het is van vele factoren afhankelijk. 

De vraag die bij mij centraal staat: geef je lichaam wat het nodig heeft? Dat gaat niet alleen over de hoeveelheid die eet, maar ook over WAT je eet. Voeding is meer dan alleen maar een paar keer per dag wat eten. Vul je je lichaam of voed je je lichaam? Bij beiden eet je, maar de uitwerking op je lichaam is een wereld van verschil. Het heeft invloed op je herstel, je slaap, je prestatie, je immuunsysteem, je energieniveau en natuurlijk op je algehele gezondheid.

Daarom is extra aandacht voor voeding, zeker voor de duursporter, een meerwaarde. Zodat jij elke dag in staat bent om naar jouw doel toe te kunnen werken en topprestaties neer te zetten. 

Werkwijze

Dagelijkse voeding en sportvoeding gaan voor mij hand in hand. Aan beiden wordt dan ook aandacht besteed. Hoe de verdeling is tussen de aandacht voor beiden, dat bepaal jij!

Intake

Daarom starten we altijd met een uitgebreide intake. Voorafgaand aan de intake heb je een week een voedingsdagboek bijgehouden. Op deze manier krijg ik inzicht in je huidige voedingspatroon en kunnen we samen bepalen met welke punten we als eerste aan de slag gaan. Jouw voedingsdagboek bespreken we ook direct tijdens jouw intake, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Naast je voedingsdagboek bespreken we tijdens de intake je doelen, maar ook wat je naast het sporten nog meer doet, zodat ik een zo goed mogelijk beeld krijg van hoe jouw leven er uit ziet. Jouw voeding moet namelijk in jouw leven passen en niet andersom.

Na de intake krijg je van mij per mail een rapport met daarin jouw aandachtspunten.

Vervolgconsulten

Na de intake hebben we maandelijks contact, telefonisch of online. Jij bepaalt of we meer focussen op jouw dagelijkse voeding, of dat je juist wil focussen op je sportvoeding (wedstrijdplan).

We bespreken waar je tegen aanloopt en sturen bij waar nodig.

Tussen de maandelijkse sessies houden we contact via whatsapp en mag jij me al jouw vragen stellen. Dus heb je vragen of bepaalde producten goed zijn, dan kan je ze stellen. Ben je ziek en kan je wat extra ondersteuning gebruiken in de vorm van voeding en suppletie? Dan trek je aan de bel! Merk je dat je al een week slecht slaapt? Ik denk met je mee. Ga jij een week koersen in een land met hele andere omstandigheden qua temperatuur of qua voeding? Dan bespreken we samen hoe jij je lichaam het beste kunt ondersteunen. Krijg je tijdens je trainingen of events last van maag- en darmklachten? Samen gaan we kijken wat we daaraan kunnen doen!

 

Supplementen

Indien nodig adviseer ik je over de juiste supplementen om jouw sportieve leefstijl te ondersteunen en je lichaam nog gerichter de juiste voedingsstoffen te geven.

 

Onderzoek

Als het nodig kunnen we bloedonderzoek of ontlastingonderzoek uit laten voeren. Redenen hiervoor kunnen zijn dat je iedere verkoudheid oppikt of bijvoorbeeld vaak darmklachten hebt.

De test neem je altijd thuis af door middel van een vingerprik of door het opvangen van je ontlasting. Je stuurt dit zelf rechtstreeks naar het lab. Het is afhankelijk van het onderzoek, maar meestal krijg je binnen 6 werkdagen de uitslag als het om bloedonderzoek gaat. Voor ontlastingonderzoek kan de uitslag tot 5 weken duren.

De kosten voor onderzoeken zijn niet inbegrepen (de analyse en bespreking hiervan wel) 

Ben jij benieuwd wat jouw lichaam nodig heeft? Boek dan hier jouw online consult!

Upgrade je sportvoedingsadvies

Wil je meer inzicht? Dat kan!

Daarvoor zijn verschillende opties. Denk aan laboratorium onderzoek zoals bloedonderzoek of een dexa scan.

Heb je specifieke klachten, dan zal ik je altijd een gericht advies geven voor onderzoek (indien nodig). 

De kosten

We gaan altijd voor minimaal 3 maanden samen aan de slag. Verandering kost tijd en energie. Daarnaast moeten we sommige dingen simpelweg uittesten. Niet ieder lichaam reageert op dezelfde manier bij een vergelijkbare aanpak.
Ik kan het niet voor je doen, maar je wel stap voor stap meer kennis geven en jou begeleiden, zodat je na een tijdje zelfstandig verder kan. 

Per maand betaal je €59,95. Dit is excl. eventueel bloedonderzoek, supplementen en/of een DEXA scan.  

Uiteraard sta ik gedurende jouw traject tot je beschikking voor al je vragen. 

 

Emailadres: Lenneke@stimulusz.nl

Tel nr: 0499 226 007 (ook via whatsapp bereikbaar!)

Webdesign door Studio Mamoa