fbpx

Rug,- nek- en schouderklachten

Sinds thuis werken de standaard is geworden afgelopen maart is het een veel gehoorde klacht. Eerder was thuiswerken iets wat een paar uurtjes per week gebeurde en hoe je werkplek ergonomisch ingericht was, was van minder groot belang. Hierdoor was de belasting van het thuiswerken op je lichaam een stuk minder groot. Nu thuis werken de norm is geworden en we dit, zoals het er naar uit ziet, voorlopig nog blijven doen, is de belasting op je lichaam dus ook groter geworden. Zeker omdat de meeste thuiswerkplekken ergonomisch minder goed zijn ingericht dan je werkplek op kantoor.  

Daarnaast zijn we ineens ook allemaal veel vaker thuis, mensen ervaren meer stress, minder rust en je leefomgeving is ineens ook je werkomgeving geworden. De belastbaarheid van lichaam en geest gaan dus omlaag.

Dus kort gezegd: ons lichaam is minder belastbaar, maar de belasting van je lichaam gaat omhoog. Dit kan voor klachten zorgen. Klachten aan spieren, mentale klachten, slechter slapen, oververmoeidheid of een combinatie. Uiteraard zou deze lijst nog langer kunnen zijn, maar voor nu richt ik me op de spierklachten.

Als sportmasseur kan ik je klachten behandelen, de pijn verminderen en je eventueel nog wat oefeningen meegeven om thuis te doen. Hoe graag ik je ook help en hoe graag ik mijn klanten ook terug zie komen voor een volgende behandeling, een massage behandelt de klacht op dat moment, wat je ook zo zal ervaren. Het neemt in dit geval echter de oorzaak van je rug,- nek- en schouderklachten niet weg.

Naast de behandeling van je klachten is het dus ook belangrijk om te kijken of en hoe je je werkplek aan kan passen. Ga eens in gesprek met je werkgever. Is het mogelijk om wat kleine aanpassingen te doen en de belasting van je lichaam zo te verminderen? Wellicht werken zij samen met een partij die bedrijven adviseert op het gebied van ergonomisch werken of kunnen ze zelf een goed advies geven? Is dat niet mogelijk, dan zou je ook eens naar de mogelijkheden kunnen kijken om een zelfstandig werkend ergonoom in te schakelen.

Naast het behandelen van je spierklachten kan ik je ook helpen met het vinden van meer rust en balans in je leven. Tijdens een 5-weekse cursus Mindful Cycling (zowel in groep, als één-op-één) maak je kennis met hoe je ademhaling in kan zetten voor meer rust en balans, en ga je met een rugzakje gevuld met tools naar huis. Hier kan je zelf uitpikken wat voor jou prettig is en wat jij nodig hebt in jouw proces op dat moment.

Wil je alvast meer lezen over ademhaling? Dat kan hier en hier.

Bron: allesovermassage.nl

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *