fbpx

06 12 41 11 89

lenneke@stimulusz.nl

Mindful Cycling is een combinatie van mindfulness en ademhalingstechnieken, én dat op de racefiets of mountainbike. De cursus en de clinics zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wielrenners en mountainbikers

Voor wie? Voor iedere fietsliefhebber die op zoek is naar meer rust, er klaar mee is om zich continu opgejaagd te voelen. Tijdens de cursus leer je rust en balans te brengen in je leven door middel van verschillende tips en technieken. Alles wat je tijdens Mindful Cycling leert kan je ook vertalen én gebruiken in andere aspecten van je leven.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

Wielrennen/Mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling.


Twijfel je of een 5-weekse cursus bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Je kan ook altijd eerst deelnemen aan een clinic. Daarna kan je altijd nog besluiten of je voor een 5-weekse cursus gaat.


Bron: Mindful Cycling Nederland