fbpx

06 12 41 11 89

lenneke@stimulusz.nl

Mijn naam is Lenneke Corsten en van jongs af aan ben ik al met sport bezig. Van alles heb ik geprobeerd in mijn jeugd en uiteindelijk bleek wedstrijdzwemmen mijn passie te zijn in mijn jongere jaren. 10 jaar lang was ik wekelijks in het zwembad te vinden, als zwemster en later ook als trainer/coach.

Na een high school year in Amerika waar ik mocht proeven van allerlei andere sporten was het tijd voor iets nieuws en werd ik lid van de sportschool. Uiteindelijk dwongen allerlei blessures mij om het bij spinning te houden. Van daaruit werd al snel de stap gemaakt om dit ook eens buiten te proberen. Een nieuwe liefde was geboren: wielrennen!

In 2015 begon het, dankzij een project bij mijn werkgever destijds, te kriebelen om triatlons te proberen. Maar ja.. de combinatie hardlopen en mijn blessuregevoeligheid.. ik twijfelde. Uiteindelijk ben ik er in 2016 toch voor gegaan en mocht ik namens mijn werkgever deelnemen aan een Olympische afstand triatlon op Lanzarote, samen met 70 andere collega’s van mijn werkgever wereldwijd. Bloed, zweet en tranen tijdens mijn ‘Road to Lanzarote’ en 5 weken voor de start: blessure!

Dankzij een sportmasseur ben ik alsnog opgelapt en was ik 5 weken later de snelste dame van mijn werkgever, wereldwijd gezien (!) van dat jaar. Maar als ik toen toch niet bij een sportmasseur terecht was gekomen…

Ook in 2017 ben ik triatlons blijven doen, trouw ging ik iedere 3 weken naar de sportmasseur. En je raadt het al, dat was een jaar zonder blessures. Hier is mijn fascinatie voor sportmassage ontstaan. Na een introductiecursus om te kijken of ik het masseren ook echt zelf leuk zou vinden om te doen, besloot ik een opleiding Sportmassage te gaan volgen.

Intussen was ik ook een burn-out verder, heb ik veel gehad aan verschillende coaches en trajecten én kwam ik ook voor het eerst in aanraking met Mindful Cycling.

Ik ging ook terug naar de basis, kwam erachter dat mijn baan mij niet meer gelukkig maakte, dat ik deelnam aan triatlons omdat ik dacht dat dat van mij verwacht werd. Dat was wat ik deed. Het plezier was weg. Fietsen droeg enkel en alleen bij aan het behalen van mijn doel. Ook op andere vlakken in mijn leven was het plezier weg. Zo zonde!

Inmiddels ben ik weer op de goede weg. Een weg met hobbels en kuilen, dat wel.  Maar ik doe in ieder geval weer dingen die ik leuk vind! Mindful Cycling en (sport)massage spelen daar zeker een rol in! Met vallen en opstaan zet ik steeds weer een nieuwe stap. In mijn persoonlijke ontwikkeling, in mijn werk, en in mijn fysieke gesteldheid.